lördag 18 januari 2014

Båstad

Bjärehalvön är ett riktigt svenskt smultronställen med fantastisk natur och massor av saker att se och göra. Den största orten här är Båstad som historiskt sett varit en kurort där svenskar passat på att ta igen sig och ladda batterierna.

Än idag finns det flera pensionat i Båstad men numera är det framförallt stränderna kring Hemmeslövsstrand som, tillsammans med tennisveckan, lockar den stora majoriteten av turister till Båstad. Just under tennisveckan ”invaderas” Båstad av nästan 100 tusen partysugna besökare och det lilla samhället ändrar totalt karaktär.


Båstad är dock mycket mer än en partystad en vecka per år. Under övriga veckor på året är det betydligt lugnare och det finns massor av saker att se och göra i området. Exempelvis finns det massor av bra golfbanor i området och Båstad GKs två golfbanor rankas som några av de bättre i södra Sverige.

Hotell i Båstad 


Det finns ett helt ok utbud av pensionat och hotell i Båstad men med tanke på det enorma trycket under tennisveckan kommer du märka att det kan vara svårt att hitta ett ledigt hotell om du är sent ute. Det finns dock en del alternativt i form av camping eller boende i närliggande Torekov. Men om du exempelvis vill bo på Sporthotellet denna vecka behöver du göra din bokning långt i förväg.

Övriga veckor är det dock betydligt enklare att hitta ett hotell i Båstad men det skadar ändå inte att vara ute i god tid.

måndag 13 januari 2014

Visby

Av alla Sveriges sommarstäder är nog Visby den populäraste för oss svenskar. Här finns det något för alla. Bra restauranger, klubbar, kaféer och nära till stranden gör att nästan två miljoner besöker Visby varje år.

Själva staden har inte mer än cirka 20 000 invånare och de allra flesta lever på den stora turismen. Vill man bo innanför den 3,4 långa ringmuren under sommarmånaderna gäller det att vara ute i god tid eller att ha bra kontakter. Den mest hektiska tiden i Visby är vecka 29 som är den så kallade Stockholmsveckan. Under denna vecka är det framför allt Kallbadhuset (även kallat Kallis) som är den hetaste platsen i Visby.



Under vecka 27 är det också väldigt mycket folk i Visby. Skälet till detta är att det då är den så kallade Almedalsveckan. Visby mer eller mindre invaderas av politiker och intresseorganisationer under Almedalsveckan och har du inte ordnat med hotell långt innan kommer du få det svårt att hitta någonstans att bo.

Ta sig till Visby


Om du vill ta dig till Visby är båt ett bra alternativ. Från Nynäshamn och Oskarshamn trafikerar fyra färjor sträckan till Visby som tar cirka tre timmar. Visby har även en flygplats där bland annat Gotlandsflyg flyger ifrån.

Hotellen i Visby


Trycket på hotellen i Visby kan bli väldigt högt under sommarmånaderna och är du ute i sista stund kan det vara svårt att hitta ett ledigt hotell i centrala Visby. Det finns dock även ett relativt bra utbud av vandrarhem men även dessa blir snabbt uppbokade under semesterveckorna. Så om du planerar att besöka Visby under högsäsong ska du inte vänta med att boka ditt hotell.

Lycka till!

lördag 11 januari 2014

Tylösand

Under sommarmånaderna finns det få platser i Sverige som kan mäta sig med Tylösand och dess fantastiska strand. Strax väster om Halmstad ligger Tylösands 7 kilometer långa strand som besöks av tusentals soldyrkare varje år. Vill man bo här finns det egentligen bara ett hotell som passande nog heter Hotell Tylösand. Här arrangeras det också konserter och det går ofta livat till här på kvällarna och långt in på natten.



Lyckas du inte få ett rum på Hotell Tylösand går det att bo i Halmstad, alternativt vid den stora campingen. Från campingen kommer du se de två golfbanorna som ligger vid Tylösand. Golfklubben heter Halmstad GK och dess två banor rankas som några av de bästa i hela Sverige.

Så om du gillar något av strandliv, nattliv eller golf kommer du inte bli besviken på Tylösand. Se dock till att vara ute i god tid när det gäller bokningar för du kommer inte vara ensam.